Forint pénzforgalmi számla

Vállalkozások Forintban történő készpénz nélküli fizetési forgalmának lebonyolítására szolgál.

A Takarészövetkezet által vezetett vállalkozói pénzforgalmi bankszámla, a vállalkozások készpénz nélküli fizetési forgalmának lebonyolítására szolgál. 
Bankszámlát Takarékszövetkezetünk bármely egységében nyithat.
A bankszámla megnyitásához a bankszámlaszerződést azon képviseleti joggal rendelkező személlyel (személyekkel) kell megkötni, aki(k) egyébként jogosultak a számla felett rendelkezőket bejelenteni. Gazdasági társaságok esetében ez az általános jellegű képviseleti joggal felruházott cégvezető, vagy - amennyiben az alapítói dokumentum az erre vonatkozó képviselő jogát nem korlátozza - más vezető tisztségviselő lehet.

 

A számla mozgásáról pénzintézetünk a forgalmazást követő banki munkanapon kivonatot készít ügyfele számára. A kivonat tartalmazza a tranzakció dátumát, összegét, a terhelt illetve jóváírt számlaszámot és a hozzá tartozó megnevezést. A kivonat tartalmazza a számlán sorbanálló -másnéven előredátumozott - , valamint a fedezet hiánya miatt nem teljesített, törölt banki tételeket is. Amennyiben ügyfelünk nem kéri a kivonat postázását úgy azt bankfiókunkban személyesen átveheti.

 

A bankszámla előnyei

 

  • A vállalkozói pénzforgalmi bankszámla segítségével gyorsan, kényelmesen és biztonságosan intézheti vállalkozásának pénzügyeit.
  • Az átutalási megbízásokkal idejében és pontosan teljesítheti vállalkozása kötelezettségeit (munkabérek, adók), a beszedési megbízások pedig megkönnyítik követelésének beszedését.
  • A számlán vállalkozásának pénze kamatozik, egy részét azonban még kedvezőbb feltételekkel lekötheti.
  • A vállalkozói bankszámlán keresztül Takarékszövetkezetünk minden más szolgáltatását elérheti.
Hirdetmények