FUNDAMENTA

Valósítsd meg terveid a Fundamentával!


Az otthonteremtés egész életünket végigkíséri, hiszen az első lakás megvásárlásától egy tágas családi otthon kialakításáig hosszú az út.


A Fundamenta – az otthonteremtés szakértője – ebben nyújt segítséget!

Kinek ajánljuk a lakás-előtakarékosságot?

 

 • Aki szeretné megvalósítani lakáscéljait, legyen az lakásvásárlás, felújítás, házépítés.
 • Aki biztonságos és átlátható lakáscélú megtakarítást vagy befektetést keres.
 • Aki havi rendszeres megtakarítással tervezi megvalósítani az otthonteremtést.

 

Ehhez miért érdemes a Fundamentát választani?

 

 • Rugalmas, egyedi igényekhez igazítható konstrukció.
 • Megtakarításai mellé igénybe veheti a lakásszámla által nyújtott előnyöket, és az akár azonnal igényelhető, fix kamatozású forinthitelt is.

 

 

Megtakarítási ajánlatunk

 

Fundamenta Gondoskodó Lakásszámla

 

A Gondoskodó Lakásszámla egy olyan lakáscélú megtakarítási konstrukció, mellyel évekkel előre kiszámolhatja, milyen feltételekkel tudja megvalósítani lakáscéljait. A Lakástakarék szerződés havi rendszeres befizetései után – a betéti kamaton felül – 5 % kamatbónuszt kaphat az adott megtakarítási évben elhelyezett betétösszegre, és az így összegyűjtött összeg fix kamatozású lakáskölcsönnel egészíthető ki.

 • EBKM havi 20.000 forint megtakarítás mellett 0,43 – 0,62% Kamatbónusszal, -0,89 – -0,54% Kamatbónusz nélkül.
 • EBKM havi 40.000 forint megtakarítás mellett 0,51 – 0,73% Kamatbónusszal, -0,77 – -0,46% Kamatbónusz nélkül. (1)

 

Hogyan épül fel a Gondoskodó Lakásszámla?

 

A Gondoskodó Lakásszámla két fő részből áll: teljes megtakarítás és lakáskölcsön, amit a megtakarítási idő lejártakor igényelhet. A teljes megtakarítás és a lakáskölcsön összegét nevezzük szerződéses összegnek. 

 

Milyen előnyei vannak  a Gondoskodó Lakásszámlának?

 

 • A Lakástakarék szerződés havi rendszeres befizetései után – a betéti kamaton felül – 5 % Kamatbónuszt kaphat az adott megtakarítási évben elhelyezett betétösszegre. (1)
 • A Gondoskodó Lakásszámla személyre szabható: választható a futamidő és a havi megtakarítási összeg! Lehetősége van havonta, szerződésenként maximum 40.000 forintot megtakarítani, ezzel is maximalizálva a Kamatbónusz összegét. A 40.000 forintos havi megtakarítás esetén a szerződéses összeg 11.000.000 forint. 
 • Számos lakáscélra felhasználható, saját vagy családtagok lakástakarék szerződései akár egy ingatlan vásárlására, felújítására is igénybe vehetők.
 • Amennyiben 11.000.000 forint feletti hitelösszegre van szüksége lakásálmai megvalósításához, egyszerre több szerződést is köthet, ezáltal többszörösen igénybe tudja venni a Kamatbónusz nyújtotta előnyöket is.
 • A megtakarítási idő végén kedvező, fix kamatozású lakáskölcsönnel egészítheti ki addig gyűjtött megtakarításait.

 

 

Ha lakáshitel, akkor Fundamenta!

 

Tudta Ön, hogy nemcsak a bankoknál, de a Fundamentánál is van mód azonnali hiteligénylésre?

 

A Fundamenta Gondoskodó Lakásszámlához kedvező, fix kamatozású lakáshitelek közül választhat, amelyekkel egészen a futamidő végéig forintra pontosan láthatja törlesztő részletei alakulását.

 

 

Milyen konstrukciók közül választhat?

 

Fundamenta Megvalósító Lakáshitel

 

Ha már kinézte álmai otthonát, de nem szeretne várni, hanem máris költözne, felújítana, építkezne, viszont ehhez sürgősen pénzre van szüksége, Önnek találtuk ki a Megvalósító Lakáshitelünket (referencia THM: 7,24%).

 

 • A lakás-előtakarékossági szerződéskötést követően azonnal vagy 2 éven belül bármikor igényelhető.
 • Évi fix 5,2%-os hitelkamat a z áthidaló kölcsön időszak alatt, mely a lakáskölcsön törlesztési időszakban 2,9%-ra csökken (THM: 7,24%).(3) Ez a lakáshitel konstrukció két szakaszból áll. Az első szakasz törlesztő részlete tartalmazza a megtakarítást, a számlavezetési díjat és a hitelkamatot is: ezt nevezzük áthidaló kölcsön időszaknak. A futamidő végén a teljes megtakarítás és betéti kamatok betörlesztésre kerülnek a lakáskölcsönbe. Az áthidaló kölcsön időszak lejárta után már csak a hitel tőkéjét törleszti: ezt nevezzük törlesztési időszaknak.
 • Új Ügyfélként is igényelheti, nem feltétele, hogy legyen megtakarítása a Fundamentánál.
 • Már a szerződéskötéskor előre láthatja a hitelkamatok és törlesztőrészletek alakulását egészen a futamidő végéig!

 

 

 Fundamenta Célbaérő Lakáshitel

 

Ha Ön előrelátóan, időben elkezdett megtakarítani, és az összegyűjtött megtakarítás mellett a kedvező lakáshitelt is igénybe venné az időszak végén, úgy céljai megvalósításában a Célbaérő Lakáshitel lesz a megoldás.

 

 • Forint alapú lakáshitel, előre rögzített törlesztő részlettel.
 • A megtakarítási időszak elteltét követően a kölcsön futamidejének végéig kedvező, évi fix 2,9%-os hitelkamattal igényelhető (THM: 4,93%). (2)

 

 

A jelen tájékoztatás nem tekinthető a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. részéről hivatalos ajánlattételnek, az itt leírtak kizárólag a figyelemfelkeltést célozzák. A tájékoztatás nem teljeskörű, a termék részletes feltételeit az Általános Szerződési Feltételek (Üzletszabályzat) és a Pótlap az Általános Szerződési Feltételekhez (Üzletszabályzat) c. dokumentum valamint a Fundamenta-Lakászkassza Zrt. által meghirdetett akciókról és azok feltételeiről szóló hirdetmény tartalmazza.

Az Ön Pénzügyi Közvetítője a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. megbízásából jár el.

(1) A Fundamenta-Lakáskassza Zrt az EBKM értékét a betéti kamat és az értékpapírok hozama számításásáról és közzétételéről szóló 82/2010. (III. 25.) Korm. rendelet rendelkezéseinek megfelelően havi 20.000 forint, továbbá havi 40.000 forint folyamatos betételhelyezést feltételezve is meghatározta. A megtakarítási idő változása az EBKM érték változását is jelentheti, amely érték csökkenhet.

(2) A lakás-takarékpénztár által nyújtott lakáskölcsön teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III.25.) Korm. rendelet 9. § (1) és (3) bekezdés szerint számított referencia THM érték 4,93%, amely az H21 számú módozatra (6 év 1 hónap megtakarítási idő) vonatkozik. Reprezentatív példa lakáskölcsönre: a szerződéses összeg 1.700.000 forint, ebből a lakáskölcsön teljes összege 1.000.000 forint; a kölcsönkamat mértéke évi fix 2,9%, 65 hónapos futamidőre. A hitel teljes díjában foglalt, jelzálogbejegyzéshez kapcsolódó díjak: 47.100 forint. Havi törlesztőrészlet 16.150 forint, a törlesztőrészletek száma 64, a törlesztőrészletek összege 1.033.600 forint. A fogyasztó által fizetendő teljes összeg: 1.080.700 forint.

(3) A lakás-takarékpénztár által nyújtott lakáskölcsön teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III.25.) Korm. rendelet 9. § (1) és (3) bekezdés szerint számított referencia THM érték 7,24% a jelzálog fedezete mellett nyújtott azonnali áthidaló kölcsönre, amelynél a hitel teljes összege 1.000.000 forint, a hitelkamat mértéke évi fix 5,2% az áthidaló szakaszban, évi fix 2,9% a lakáskölcsön szakaszban, futamideje 73+67=140 hó. A hitel teljes díjában foglalt díjak: számlanyitási díj: 10.000 forint, folyósítási díj: 10.000 forint, számlavezetési díj: 150 forint/hó, jelzálogbejegyzéshez kapcsolódó költségek: 47.100 forint. Az áthidaló szakaszban a törlesztőrészletek száma 73, a havi törlesztőrészlet nagysága 10.193 forint, a törlesztőrészletek összege 744.089 forint. A lakáskölcsön szakaszban a törlesztőrészletek száma 66, a havi törlesztőrészlet nagysága 9.500 forint, a törlesztőrészletek összege 627.000 forint. A fogyasztó által fizetendő teljes összeg 1.418.189 forint.

A THM értéke nem tartalmazza jelzáloggal terhelendő ingatlan biztosításának díját. A hitel fedezete ingatlanra bejegyzett jelzálogjog, az ingatlanra vagyonbiztosítási szerződés megkötése szükséges.

A THM meghatározása az aktuális feltételek és hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat.

Csatolt dokumentumok:

Hirdetmények